Super OS (Ubuntu 9.10) release!

December 31, 2009 at 11:10 20 comments

suos

Hacktolive.org announced today, December 29th, yet another version of their Ubuntu-based Linux distribution… with "super powers." Super OS 9.10 (formerly known as Super Ubuntu) includes patches, tools and technologies that are missing from a standard Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) default installation. Among the applications present in the brand-new Super OS 9.10 we can notice powerful web browsers such as Google Chrome and Opera; a version of the Mozilla Firefox web browser with the Moonlight and Flash plugins; the VLC player with support for DVD playback and most of today’s video and audio formats; a Live USB creator; support for portable applications thanks to the powerful and amazing RUNZ and App Runner utilities, developed by Hacktolive.org.

Differences from Ubuntu 9.10:

· Included over 169 updates for Ubuntu 9.10;
· Added VLC media player, with support for DVD playback, MP3, QuickTime, RealVideo, Windows Media Video, Flash Video, DivX, XviD, and many more;
· Added Adobe Flash Player and Novell Moonlight support in Mozilla Firefox;
· Added aMSN instant messenger (MSN protocol);
· Added Opera and Google Chrome web browsers;
· Added Skype VoIP and chat client;
· Support for portable applications (powered by RUNZ);
· Added App Runner to run programs easier;
· Added File mounter to easily mount tar.gz, zip, rar or iso archives;
· Added support for NTFS filesystems;
· Added Sun Java plugin;
· Added Ubuntu Tweak utility to easily customize your Ubuntu desktop;
· Added GParted application to easily partition your hard drives;
· Disabled system beep;
· Added software repository;
· Added cd2usb, a Live USB creator;
· Included some KDE and QT libraries for easier deployment of programs and portable applications.
Super OS 9.10 is a Linux distribution based on Ubuntu 9.10 (Karmic Koala), it is available only as Live DVD of 1.1 GB in size and can be downloaded right now from Softpedia.

info: softpedia

Entry filed under: Linux, opensource, Ubuntu Tips and Story. Tags: , , .

Bye… Gus Dur apa khabar teman blogger-ku (review akhir tahun)

20 Comments Add your own

  • 1. aldy  |  December 31, 2009 at 13:18

    Ops, 1.1 GB ? kapan rampungnya ngedonlod. Kayaknya lebih enak pake super OS ini mas dari karmic koala. Udah lengkap, tinggal istall saja.

  • 2. gadgetboi  |  December 31, 2009 at 18:44

    @aldy: betul!:mrgreen: tinggal pake!, cuman masalahnya donlotnya di server luar, jadi lama dech:mrgreen: belom ada di kambing.edu.id atau di foss-id …

  • 3. Andy MSE  |  December 31, 2009 at 20:05

    kl pas dapat banjir benwit, saya suka download yg besar2 gini… (doh)

  • 4. neng oCHa  |  December 31, 2009 at 23:40

    aduh, bahasa inggris…🙄 konsentrasi beneran nih mbacanya😆

  • 5. Next Jimbun Punya  |  January 2, 2010 at 12:01

    Langsung berangkat ke Hotspot area gratis. Tapi, kayaknya masih betah menggunakan Custom Live DVD buat share bersama teman. Dah banyak aplikasi tambahannya. heheheheh….

  • 6. gadgetboi  |  January 3, 2010 at 06:10

    @Next Jimbun Punya: ya…ya.. kl udah punya costum mah gak perlu super ubuntu nich:mrgreen:

  • 7. aldy  |  January 3, 2010 at 09:24

    Jika memungkinkan bro, kalau sudah punya boleh nih bagi-bagi salinannya. Biaya dan lain-lainnya saya ganti 100%.😆
    Serius loh.

  • 8. gadgetboi  |  January 3, 2010 at 10:35

    @aldy: ke saya atow ke mas estiko (next jimbun punya)? nanti insya Alloh dech kalow sudah bisa masteringnya … saya belom bisa juga nich cara mastering yang diajarin mas estiko … nanti kalau hasil masteringnya (ubuntu super komplet! hehehe ) berhasil saya kabar-kabari ….

  • 9. Deka  |  January 3, 2010 at 11:50

    Wah ubuntu lagi, nyerah deh. heheheh…

  • 10. gadgetboi  |  January 3, 2010 at 12:33

    @deka: jangan mau kalah donk sama mas aldy …:mrgreen: dia mau nyoba tuch …

  • 11. aby  |  January 3, 2010 at 21:38

    saya tadi dah minta remastering ubuntu karmic ma mas estiko. insaalloh besok mo dikirim. Thanks mas estiko n semua teman2 linuxer (blog yg hebat ini juga) yang telah membantu newbie ini. Go Open source!

  • 12. gadgetboi  |  January 4, 2010 at 10:51

    @aby: sama-sama:mrgreen: bikin blog juga donk biar bisa share …🙂 ditunggu pokoknya mah …

  • 13. aldy  |  January 4, 2010 at 15:12

    Serius, saya tunggu loh.

  • 14. gadgetboi  |  January 4, 2010 at 22:23

    @aldy: siap bos! Nanti kl berhasil saya kontak dech:mrgreen:

  • 15. ganda  |  January 5, 2010 at 11:09

    Wow, jika QT dan KDE librari udah di include, berarti developer bisa ber happy-happy hura nih.😀 Cocok buat saya sebagai pecinta QT.😀

  • 16. rio2000  |  January 5, 2010 at 21:42

    skandal – heboh – gila – pergilah ke distrowatch dan lihat daftar peringkat distro – pilih last 7 days

    hasilnya:

    UBUNTU PERINGKAT 2 !!!!!! wuih… gila nih Super OS (sampai web super OS ga bisa dibuka)

    jadi yg mau download, coba melalui softpedia

    http://linux.softpedia.com/get/System/Operating-Systems/Linux-Distributions/Super-OS-44128.shtml

  • […] Menurut saya malah isi aplikasi sudah mendekati Super OS […]

  • […] dari abang tukang warnet dan canonical, saya berambisi membuat ubuntu saya menjadi lebih dari Super OS. setiap hari saya rajin mengupdate dan juga menginstal program dari repo. sehingga hasilnya ubuntu […]

  • 19. visitor game  |  August 16, 2010 at 04:30

    excellent writing .

  • 20. Linux Buatan Indonesia | Lilia Fly'ers  |  April 3, 2013 at 09:26

    […] Menurut saya malah isi aplikasi sudah mendekati Super OS […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Gadgetboi’s Blog

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 759 other followers

translate this blog

ubuntero

The Ubuntu Counter Project - user number # 29030

Try Manjaro Linux

Unduh Blankon

Download Linux Mint

Calender

December 2009
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Posts

Categories

Archives

How Many People lost here?

  • 476,597 people

Online…Online

IP
free counters
Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net
Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net

Check Me IF I’m Online

Support This!

No Smoking
Counter Powered by  RedCounter

%d bloggers like this: