Archive for May, 2009

HAPPY BIRTHDAY MY LAPPIE

Engga terasa saya sudah menggunakan Lappie ini selama dua tahun. dan selama ini alhamdullilah engga ada masalah semenjak di beli. laptop saya ini pemberian ORTU sih, untuk menunjang aktifitas saya katanya. sebenarnya baru satu tahun ini saya katif menggunakannya. sebenarnya saya memang engga terlalu techie dan paham bener masalah hardware maupun software. cukup yang penting-penting aja saya tahunya. namun setelah berkelana dan blog-walking selama ini saya melihat orang-orang yang concern dan sayang sama laptopnya. mereka penuh passion dan juga berkeinginan untuk mengoptimalkan laptop mereka. Saya pun terpacu untuk lebih concern sama barang saya ini. dan baru tahu kalow laptop saya ini belom diinstall synaptic touchpad-nya tahun kemaren!! hahaha. bego banget ya saya.

Continue Reading May 31, 2009 at 18:28 40 comments

installing ubuntu 9.04 in my acer aspire 5583 laptop PART 1

si Jaunty
si Jaunty

I got copy of ubuntu 9.04 from shipit which i knew couple month ago from my friend. I think its cool Ubuntu giving free cds since internet connection in our country are not as fast as in japan or korea (Still wishing though :.( ) . I wish all linux could give a free cd, becaouse i really want to test opensuse in my laptop. because i think these two are one of my top 5 linux i wanted to try on my lappie. maybe nextime.

Anyway, I have prepared about 20GB free and ready to use (already parted for linux via partition magic 8) and I intended to use as dual boot with my xp. so the installation are quite easy and fast comparing xp or slackware. all you need is to boot your cd. so, config first in bios and set cd rom as your first boot and you ready to go. the ubuntu screen list will apear and all you need is to select install and ente. I didn’t use the “live cd” because i really want to feel this brand new ubuntu that most of the reviewer on the net compare the beauty of this OS with OSX mac and also windows seven. and I don’t use installed in windows also even this is alot easier for newbies to try and experience the Ubuntu just like a program and when you bore, you could just uninstalled it!.

Continue Reading May 31, 2009 at 18:11 Leave a comment

Konami Code on Famous site

Atas-atas-bawah-bawah-kiri-kanan-kiri-kanan-tombol B -tombol A. mungkin masih ada yang ingat “jurus” itu. Ya bener sekali! itu jurus “jadul” dari permainan konami yang ngetop di Nintendo 8 Bit dulu, yaitu CONTRA. Kalau kita memakai “jurus” itu kita akan mendapatkan nyawa 30 dan lebih dari cukup untuk namatin 8 stages yang ada di CONTRA (kalow jago, kalow bego mah pasti ngulang lagi… hehehe). Jujur ini merupakan game yang paling diinget saya setelah mario bros series kali.Sampai sekarang saya juga masih punya gamenya dan masih di simpan dengan rapi :p.

Continue Reading May 29, 2009 at 10:57 Leave a comment

install linux on my xp via virtualbox

Actually I know linux since I start active using computer. but it neven cross my mind to use it in dual boot or as a default operating system. I knew my friend that forst introduce me to linux. he tried slakware in early 2000 and this linux successfully wippped all his data. hehehe. at that time he didin’t know how to dualboot and “at that era” entering GUI is as hard as hell!. Thats what my friend said. we’re like back to DOS era where we have to remember and learn (again!) all those command line mumbo jumbos.

Continue Reading May 28, 2009 at 15:40 1 comment

review ubuntu 9.04 dalam pandangan newbie

anywey, setelah mencobanya, saya tidak pernah habis bedecak kagum sama OS ini. pantas banyak yang menggilai OS ini. tapilannya sederhana namun berbobot. makanya engga salah dalam review di http://www.softpedia.com yang saya baca. Ubuntu Jaunty Jakalope ini sama bagusnya dengan windows seven dan OS X. mmmm, bener juga sih, mungkin ini baru pertama kali saya menginstall ubuntu di laptop saya dan langsung jalan semua (walau belom semua sih saya coba).

Continue Reading May 22, 2009 at 08:35 Leave a comment

cd ubuntu shipit dateng, yeay! langsung install!!

Hari Jumat bungkusan dari shipit dateng. tentu saja saya kaget bukan main. soalnya banyak yang bilang satu bulan lebih baru sampai. hebat banget! pasalnya tidak sampai 2 minggu saya memesannya. saya langsung ke laptop saya untuk mencobanya. buat partisi dulu di xp (karena saya ingin dual boot aja sebagai percobaan) dengan menggunakan partition magic 8. Menurut orang-orang yang pernah bikin dual boot saya harus bikin minimal 2 partisi untuk linux satu untuk root dan swapt. Tapi ada yang bilang 3 aja. Soalnya nanti akan dibikin home, yaitu untuk dokumen kita, supaya kalau terjadi apa-apa partisi aman.

Continue Reading May 17, 2009 at 04:40 4 comments


Gadgetboi’s Blog

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,104 other followers

translate this blog

ubuntero

The Ubuntu Counter Project - user number # 29030

Try Manjaro Linux

Unduh Blankon

Download Linux Mint

Calender

May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Posts

Categories

Archives

How Many People lost here?

  • 555,926 people

Online…Online

IP
free counters
Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net
Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net

Check Me IF I’m Online

Support This!

No Smoking
Counter Powered by  RedCounter